nedjelja, 26. listopada 2014.

R5

R5 je američki pop-rock band. Oni su i obiteljski band; troje braće, sestra i najbolji prijatelj. Formirali su band u Los Angelesu 2009. godine. Članovi benda su: Ross Lynch, Riker Lynch, Rocky Lynch, Rydel Lynch i Ellington Ratliff. U ožujku 2010 su pustili svoj prvi EP koji se zove Ready Set Rock. Zovu se R5 zato što ih je 5 i svima imena počinju na R.
Njihov drugi EP Loud je pušten 19.2.2013. Prvi album Louder je pušten 24.9.2013. sastoja se od  11 pjesama, napoznatije su Loud, Pass Me By i Forget About You. 22.7.2014. pušten je njihov treći EP Heart Made Up On You, sastoji se od 4 pjesme: Heart Made Up On You, Things Are Looking Up, Easy Love (moja najdraža) i Stay With Me.
R5 je (su) rođeni i odrasli u Littletonu, Colorado. Dok su još bili mali (u dobi od 4-5 godina) braća i sestra Lynch su nastupali za svoju obitelj i prijatelje u podrumu, ulaznicu su naplačivali po 1 dolar. Kada je Riker navršio 16 odlučio je da bi se htio preseliti u L.A. da napravi nekakvu glumačku karijeru. Tada su njihovi roditelji, Stormie i Mark Lynch odlučili da će se svi zajedno preseliti u L.A., tako da bi mogli ostati zajeno. Počele su im se nizati prilike i prilike, i tako su po prvi put nastupili u reklami. Četvero braće (najmlađi brat je Ryland Lynch, ali on nije u bandu) su bili članovi plesnog tima Rage Boyz Crew na TV showu So You Think You Can Dance 2009. godine. U listopadu 2008. godine obitelj Lynch je upoznala Ellingtona Ratliffa u The Rage(plesni studio u Kaliforniji),on je isto bio član jedne plesne grupe. Ratliff se pridružio bandu (svira bubnjeve) a Rydel je onda odlučila uzeti piano i tako se stvorio R5. 

O članovima: 


 

Ross Shor Lynch, (29.12.1995.) najmlađi član banda, ima 18 godina. Svira gitaru, piano i bubnjeve. Ross se od četvrtog razreda osnovne škole počeo školovati doma. Najdraža boja mu je žuta, najdraži film Romeo i Julia. Glumi u seriji Austin & Ally.


Riker Anthony Lynch, (8.11.1991) najstariji član banda, ima 22 (za dva tjedna 23) godine. Svira bass. Najdraža boja mu je plava. Glumio je u seriji Glee, u ulozi Jeff Warble.

Rocky Mark Lynch, (1.11.1994.) ima 19 uskoro 20 godina. Njegovo ime je birao Riker. Ima ožiljak na čelu sličan Harry Potteru. Sam se naučio svirati gitaru, a kasnije je i svoju braću naučio.Najdraža boja mu je limeta zelena, i najdraži slatkiši su mu Nerds.

 

Rydel Mary Lynch, (9.8.1993) ima 21 godinu. Svira piano. Ona je jedina cura u bandu. za sebe kaže da je njhovo (R5) "tajno oružje". Najdraža boja joj je roza, parfem Pink Sugar, sjajilo za usne od Dior-a, supejunak Thor, i band Neon Trees.



Ellinton Lee Ratliff, (14.4.1993.) ima 21 godinu. Svira bubnjeve. Jedini nije Lynch. Najdraža boja mu je tamno zelena, voli mačke, najdraži slatkiši su mu gumeni medvjedići.

1 komentar: